چکیده
تکنولوژی اینترنت به زنجیره تامین مواد غذایی اجازه میدهند که از مجازی سازی پویا در فرآیندهای مدیریت عملیات استفاده کنند. این پشتیبانی شرکتهای غذایی را در مقابله با محصولات فاسد شدنی، تغییرات غیر قابل پیش بینی تامین و ایمنی مواد غذایی و پایداری مورد نیاز بهبود میبخشد. مجازی سازی عاملهای زنجیره تامین را قادر میسازد که فرآیندهای کسب و کار را از راه دور به صورت بلادرنگ از طریق اینترنت، به عنوان اشیای مجازی به جای مشاهده در محل نظارت کنند، برنامه ریزی کنند و بهینه سازی کنند. این مقاله مفهوم زنجیرههای تامین مواد غذایی را از چشم انداز اینترنت اشیا تحلیل میکند و یک معماری را برای پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی پیشنهاد میکند. به عنوان اثبات قضیه، معماری به مطالعه موردی یک زنجیره تامین ماهی اعمال میشود. این بسط انتظار میرود که مبنایی را برای بهینه سازی زنجیره تامین مجازی، شبیه سازی و پشتیبان تصمیم بر اساس داده عملیاتی آنلاین ایجاد کند. در اینترنت اشیا، زنجیرههای تامین مواد غذایی میتوانند به یک سیستم خود تطبیق تبدیل شوند که اشیای هوشمند در آن میتوانند به کار گرفته شوند، تصمیم بگیرند و به صورت خودکار مسائلی را یاد گیرند.
1. مقدمه
در بخش غذا دامنهای از چشم انداز مدیریت زنجیره تامین یک بخش چالش برانگیز است. نیازمند سیستمهای کنترلی پیشرفته است که میتواند با محصولات فاسد شدنی، تغییرات پیش بینی نشده تامین و سرسختی در ایمنی مواد غذایی و پایداری مورد نیاز مقابله کند. مجازی سازی یک رویکرد امیدوارکننده برای برآورده کردن این چالشها است. این شبیه سازی و بهینه سازی فرآوریهای مواد غذایی را با استفاده از سیستمهای نرم افزاری به جای انجام آزمایشات فیزیکی اجازه میدهد (Singh and Erdogdu, 2004). مجازی سازی تکنولوژی اینترنت فعلی را میتوان در مدیریت عملیاتی زنجیرههای تامین مواد غذایی استفاده کرد (Saguy et al., 2013; Porter and Heppelmann,2014; Verdouw et al., 2015). در نتیجه، زنجیرههای تامین مواد غذایی میتوانند به صورت بلادرنگ با اینترنت مبتنی بر اشیای مجازی به جای مشاهده در محل به صورت راه دور نظارت شوند، کنترل شوند، برنامه ریزی شوند و بهینه سازی شوند.
زنجیرههای تامین مجازی، سیستمهای قابل ردیابی غذا را ایجاد کردند که اطلاعاتی را در مورد محل آیتمهای اصلی و ردیابی سوابق آن فراهم میکند (Thakur et al., 2011; Storøy et al., 2013; Kassahun et al., 2014). تکنولوژیهای حسگر برای ثبت اطلاعات مربوط به حالت شی در چرخه عمر مورد نظر استفاده میشوند. ممکن است شامل نظارت دما، اطلاعات میکروبیولوژی و دیگر پارامترهای کیفیت غذا باشد (Abad et al., 2009; Heising et al., 2013; Jedermann et al., 2014). نمایش داده و اطلاعات در اشیای مجازی قابلیتهای پیشرفتهای را ورای ردیابی و پیگیری، مانند مدیریت انحراف کیفیت مواد غذایی، برنامه ریزی و برنامه ریزی مجدد و بهینه سازی عملکردها را اجازه میدهد (Verdouw et al., 2015). مجازی سازی، هوش (کامپیوتری) را به زنجیره اضافه میکند، برای مثال: هشدارهای زود هنگام در مورد حوادث مربوط مواد غذایی، زمان بندی مجدد انحراف از کیفیت غیرمنتظره مواد غذایی و شبیه سازی کیفیت محصول بر اساس شرایط محیطی نتیجه میشود.
این مقاله در نشریه الزویر منتشر شده و ترجمه آن با عنوان زنجیره های غذایی در سایت ای ترجمه به صورت رایگان قابل دانلود می باشد. جهت دانلود رایگان مقاله فارسی و انگلیسی روی عنوان فارسی (آبی رنگ) کلیک نمایید.
منبع:
Virtualization of food supply chains with the internet of things