عنوان فارسی مقاله: | کاربردهای بالقوه از محصولات زردچوبه به عنوان جایگزین در مدیریت آفت جهت تولید محصول |
عنوان انگلیسی مقاله: | Potential uses of turmeric (Curcuma longa) products as alternative means of pest management in crop production |
چکیده مطالب
Curcuma longa(زردچووبه) یک گیاه علفی چندساله ریزومدار (ساقه های زیرزمینی ) از خانواده Zingiberaceae (خانواده Ginger ) با منشا آسیای جنوب شرقی و به احتمال زیاد از هند می باشد. این گیاه ساقه های زیرزمینی گوشتی به رنگ زرد روشن تا نارنجی در ریشه خود دارد که از نظر تجاری منبع زردچوبه است. زردچوبه به عنوان پودر گرفته شده از ریشه به علت خصوصیات عطری برای ادویه، نگهدارنده غذایی و عامل رنگ غذا استفاده می شود. زردچوبه دارای سابقه طولانی برای استفاده های دارویی است زیرا ویژگیهای مختلف سودمند بسیار مهم آن مانند ویژگی آنتی اکسیدانی، ضدباکتری، ضد التهاب، دردنشان و گوارشی به تأیید رسیده است. علاوه بر این ترکیبات اصلی این گیاه به جهت مزیتهای احتمالی در درمان سرطان، بیماری آلزایمر، اختلالات کبد و بیماریهای مشخص دیگر تحت بررسی است. با این وجود به غیر از کاربرد آن بعنوان گیاه دارویی، شربت ، عصاره های آبی و روغن فرار این گیاه با ویژگی آفت کشی جالب در مقابل آفتهای مهم کشاورزی و نیز فعالیت دفع کنندگی قابل توجه در مقابل گونه های پشه مضر به تایید رسیده است. تلاشهای تحقیقی تا کنون و داده های بدست آمده از موارد چاپی یک پتانسیل بالقوه در زردچوبه به عنوان آفت کش طبیعی در حفاظت از محصولات نشان داده است و بنابراین یک نقطه امیدبخش برای آیندگان به جهت کنترل احتمالی آفت کشهای مهم کشاورزی با کاربرد محصولات زردچوبه بعنوان جایگزین دوستدارد محیط زیست با آفت کشهای شیمیایی می باشد که برای این منظور استفاده می شوند.