عنوان فارسی مقاله: | فعالیت ضدباکتری گونه های زردچوبه در مقابل سویه های مختلف باکتری |
عنوان انگلیسی مقاله: | Antibacterial Activity Of Curcuma Longa Varieties Against Different Strains Of Bacteria |
چکیده مطالب
عصاره های خام کرکومینوئیدها و روغنهای گیاهی گونه های Curcuma longa یعنی Kasur، Faisalabad و Bannu برای فعالیت ضدباکتری آنها در مقابل سویه های باسیلوس سابتیلیس، Bacillus macerans، Bacillus licheniformis و Azotobacter با استفاده از روش انتشار چاهکی در آگار مطالعه شدند. حلالهای مورد استفاده برای تعیین فعالیت ضدباکتری اتانول و متانول بودند. اتانول برای استخراج کورکومینوئید استفاده شد. هر دو کروکومینوئید و روغن منطقه بازداری در مقابل تمام سویه های باکتری مورد آزمایش را نشان دادند. در میان تمام سه گونه زردچوبه، گونه Kasur دارای بیشترین اثر بازدارندگی روی رشد تمام سویه های باکتریایی تست شده در مقایسه با گونه های Faisalabad و Bannu بود. در میان تمام سویه های باکتری B. subtilis حساسترین سویه در مقابل عصاره های کورکومینوئید و روغن زردچوبه بود. میزان MIC برای سویه های متفاوت از 3.0 تا 20.6 میلی متر در قطر متغیر بود.