عنوان فارسی مقاله: | تعیین فعالیت ضدباکتری زردچوبه در مقابل مسمومیت غذایی انتخابی در اثر باکتری |
عنوان انگلیسی مقاله: | Determination of antibacterial activity of Curcuma longa against selected food poisoning causing bacteria |
چکیده مطالب
پزشکی گیاهی یا داروگیاهی کمک بزرگی به سلامت بشر کرده اند. اثر قابل توجه ضدقارچی و آنتی ویروسی Curcuma longa به تایید رسیده است. در مطالعه حاضر فعالیت ضدباکتری Curcuma longa در مقابل باکتریهای انتخابی با استفاده از روش انتشار دیسک بررسی شد. دو نوع استخراج به کمک حلال یعنی استخراج متانولی و کلروفرم تهیه شد. جهت کنترل آنتی باکتری، عصاره ها در مقابل چهار باکتری انتخابی بررسی شدند؛ Staphylococcus aereus، Listeria monocytogenes، Salmonella spp و Shigella spp در تراکم 100%. بعد از آن آزمایش حداقل تراکم بازدارنده (MIC) در تراکمهای 25%، 50% و 100% برای تعیین پایین ترین تراکم که قادر به مهار باکتری است، انجام شد. نتیجه نشان داد هر دو استخراج عصاره دارای پتانسیل ضدباکتری در مقابل باکتری گرم منفی و گرم مثبت است. بنابراین تایید شد که عصاره برگهای Curcuma longa دارای پتانسیلی برای کشتن باکتری بیماری زای گرم منفی و گرم مثبت می باشد.