عنوان فارسی مقاله: |
فرآورده های طبیعی ضدمیکروبی
|
عنوان انگلیسی مقاله: |
Antimicrobial Natural Products |
ضد میلکروبهای طبیعی متابولیتهای ثانویه ای هستند که در گیاهان، حیوانات و جانوران کوچک و میکروبی (میکروارگانیسمها) یافت می شود. اگرچه، در تحقیقات در زمینه ضد میکروبهای طبیعی به گیاهان به خصوص ادویه جات و فلفلها، توجه زیادی می شود؛ ولی تمرکز این فصل روی کشفیات جدید در خصوص میوه و سبزیجات می باشد. میلکروارگانیسمهایی که در تخمیر مواد غذایی استفاده می شوند نیز متابولیتهای ضدمیکروبی متفاوتی تولید می کنند که عبارتند از اسیدهای آلی، پراکسید هیدروژن، اتانول و دی استیل بعلاوه باکتریوسین. فرآورده های منشاء حیوانی مانند بافتها، شیر و تخم مرغ شامل عاملهای ضد میکروبی هستند که به طور عمده به شکل پپتیدها (پلی پپتیدها) می باشند. در بیشتر موارد ضدمیکروبهای طبیعی برای آزمایش یا استفاده در فرآوردهای غذایی عصاره گیری یا پالایش می شوند. عصاره گیری و پالایش ساختار شیمیایی مواد ضدمیکروب طبیعی را تغییر و روی قابلیت آنها تاثیر می گذارد. بنابراین روش عصاره گیری با فراوری حداقلی مانند استخراج آب میوه یا استخراج مستقیم به صورت مکانیکی ممکن است در اجتناب از تغییرات احتمالی یا تخریب ذرات فعال امیدبخش باشد. فعالیت ضدمیکروبها همچنین تحت تاثیر منبع اصلی، زمان برداشت محصول و مرحله رشد قرار می گیرد. در برنامه های غذایی این ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی تحت تاثیر ترکیبات غذایی، فرآوری مواد غذایی و شرایط ذخیره سازی قرار می گیرند. از طرف دیگر نگرانیهای روزافزون مشتریان در خصوص ضدمیکروبهای شیمیایی و افزایش مقاومت میکروبهای بیماریزا منجر به تغییر توجه جوامع علمی به سمت مطالعات در زمینه فعالیتهای ضدمیکروبی بالقوه روی فرآورده های طبیعی شده است. ضدمیکروبهای طبیعی عموما بعنوان راه حل ایمن و امیدبخش برای مقاومت میکروبی شناخته شده و قادر به برآورد نیازهای مشتریان برای غذاهای سالمتر هستند. این فصل در مورد دیدگاه های اخیر در خصوص فعالیتهای ضدمیکروبی فرآورده های طبیعی، روشهای استخراج، مکانیسم عملکرد و فاکتورهای تاثیرگذار روی فعالیتهای ضدمیکروبی بحث می کند.