عنوان فارسی مقاله: |
ویژگی های فیزیکی و پردازش تصویر پسته وحشی (بنه) |
عنوان انگلیسی مقاله: |
Physical properties and image analysis of wild pistachio nut (Raneh) |
چکیده
تعدادی از ویژگی های فیزیکی دانه پسته وحشی توسط روش های تجربی تعیین و نتایج آن با اطلاعات حاصله از روش پردازش تصویر مقایسه شد .نتایج بدست آمده وجود یک همبستگی بالا با مقادیر R2 بین 65/0 تا 90/0 را میان این دو روش نشان داد . میانگین مقادیر اندازه گیری شده توسط روش پردازش تصویر برای نسبت نما ، سطح تصویری جسم ، ضریب کرویت و ضریب گردی ، به ترتیب برابر 164/1 ، 6/206 میلی متر ، 84/0 و 82/0 بودند . میانگین مقادیر محاسه شده برای قطر هندسی ، قطر حسابی ، نسبت نما ، مساحت سطحی و ضریب کرویت بر اساس داده های ابعاد بدست آمده توسط میکرومتر به ترتیب 4531/7 میلی متر ، 5285/134 ، 7/1 ، 24/175 و 86/0 بودند . میانگین مقادیر برای وزن واحد ، وزن هزار دانه ، حجم ، دانسیته ی واقعی ، دانسیته ی توده ، نسبت دانسیته و تخلخل به ترتیب برابر 2045/0 گرم ، 878/194 گرم ، 193/0 سانتی متر مکعب ، 68/995 ، 36/596 ، 97/59 و 02/40% تعیین شدند . ضریب اسطحکاک استاتیک روی 5 نوع سطح از 138/0 برای شیشه ، 180/0 برای صفحات آهنی گالوانیزه ، 266/0 برایفایبرگلاس ، 436/0 برای لاستیک تا 459/0 برای تخته چندلا افزایش یافت . زوایای ریپوز تخلیه و پر کردن به ترتیب 01/16 و 92/19 بدست آمدند . سرعت حد دانه پسته وحشی برابر 22/8 بود .