عنوان فارسی مقاله: | تجمع ترکیبات فنلی ناشی از اسید سالیسیلیک و فعالیت های حاصل از سوخت و ساز ثانویه و آنزیم های آنتی اکسیدانی در کشت سلولی مریم گلی قرمز (Salvia miltiorrhiza) |
عنوان انگلیسی مقاله: | Accumulation of salicylic acid-induced phenolic compounds and raised activities of secondary metabolic and antioxidative enzymes in Salvia miltiorrhiza cell culture |
نمونه متن ترجمه
چکیده
مطالعه حاضر به بررسی اثرات اسید سالیسیلیک (SA) بر تجمع ترکیبات فنلی و فعالیت آنزیم های PAL، TAT، SOD، CAT و POD در کشت سلولی مریم گلی قرمز (Salvia miltiorrhiza) می پردازد. وقتی که SA بر کشت سلولی اعمال شود، ترکیبات فنلی افزایش یافته و آنزیم های PAL، TAT، SOD، CAT وPOD فعال تر خواهند شد. تجمع ترکیبات فنلی و فعالیت PAL هشت ساعت پس از تیمار با SA تحریک شد. فعالیت TAT بعد از 48 ساعت تحریک شده بود. در نتیجه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی تا حد زیادی بهبود یافته بود. استخراج SA در اسید فنولیک به دوز استعمال شده و مدت زمان وابسته بود. غلظت مناسب SA برای استخراج تجمع ترکیبات فنلی 22.5 - 6.25 میلی گرم بر لیتر بود.تاثیــــر استخراجSA بر تجمع ترکیبات فنلی با فعالیت PAL در ارتباط است اما با فعالیت TAT ارتباطی ندارد. این مساله نشان می دهد که PAL ممکن است آنزیم کلیــــدی برای بیوسنتز اسید سالویانولیک B و اسید کافئیک باشد. فعالیت حاصل از PAL منجر به بهبود میزان ترکیبات فنلی می گردد. این امر مبین اهمیت ویژه کاربــــرد سیستم های کشت سلولی گیاهی برای تولیدات بیوتکنولوژی متابولیت های ثانویه گیاهی همچون اسید سالویانولیک B و اسید کافئیک است.