عنوان فارسی مقاله: |
تاثیر نوع غلات و آنزیم های اضافی بر عملکرد، فعالیت آنزیم وابسته به لوزالمعده، میکروفلورای روده ای و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی |
عنوان انگلیسی مقاله: |
Effect of Cereal Type and Enzyme Addition on Performance, Pancreatic Enzyme Activity, Intestinal Microflora and Gut Morphology of Broilers |
چکیده
تاثیرات مصرف دانه و مکمل آنزیم کربوهیدرات در فیزیولوژی گوارش مرغ مورد بررسی قرار گرفت. مجموع 625 عدد جوجه یک روزه (راس 308) به طور تصادفی با پنج روش تیمار مختلف در طرحی کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمار ، شامل دو نوع مختلف از دانه ها (گندم و جو) می شد که با مکمل یا بدون مکمل کربوهیدرات چندگانه بود. رژیم ذرت نیز مطرح شده تا به عنوان یک تنظیم کننده بکار رود. مصرف خوراک جو با مکمل کربوهیدرات چندگانه منجر به جذب بیشتر خوراک (P <0.01) نسبت به آن دسته که از رژیم های غذایی ذرت و گندم در تغذیه شان استفاده کرده بودند می شود . پرندگانی که از رژیم غذایی جو و گندم تغذیه کردند افزایش وزن کمتری داشتند با وجود اینکه میزان جذب بالاتری در خوراک داشتند (P <0.01).تعداد کل و شمار مختلفی از باکتری ها از جمله گرم منفی، اشریشیا کلی، و کلستریدیا پس از تغذیه گندم و جو کاهش یافت اما تعداد لاکتوباسیل و بیفیدوباکتریوم افزایش یافت (P <0.01). تغذیه رژیم جو و گندم ارتفاع پرزها در قسمت های مختلف روده کوچک را در مقایسه با آنهایی که از رژیم ذرت تغذیه کردند کاهش می دهد.با این حال ، مکمل آنزیمی جو و رژیم غذایی گندم وزن مفید و میزان جذب غذا را افزایش داده و در نتیجه تعداد باکتری E. coli و کلستریدیا کاهش داده و تعداد لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتریوم را افزایش می دهد ، و همچنین اثرات منفی بر روی ارتفاع پرزهای روده (P <0.01) را ترمیم می کند. فعالیت های پانکراس α-آمیلاز و لیپاز (P <0.01) در جوجه هایی که خوراک گندم و رژیم های غذایی جو داشتند در مقایسه با تغذیه اصلاح شده رژیم غذایی ذرت افزایش یافته بود .مکمل آنزیمی فعالیت های پانکراس α-آمیلاز و لیپاز (P <0.01) را کاهش می دهد. در نتیجه، رژیم های غذایی مختلف بدون نشاسته پلی ساکاریدی که فاقد مکمل آنزیمی هستند ، تاثیر سوء بر گرانروی مواد هضمی ، فلور روده، مورفولوژی پرز و فعالیت آنزیم پانکراس می گذارند.