عنوان فارسی مقاله: |
لانتی بیوتیک ها: ساختار، بیوسنتز و نحوه عمل |
عنوان انگلیسی مقاله: | Lantibiotics: structure, biosynthesis and mode of action |
چکیده
لانتی بوتیک ها، گروهی از پپتیدها هستند که بصورت ریبوزومی سنتز می شوند، و پس از ترجمه اصلاح می شوند، که شامل آمینواسیدهای غیرمعمولی مانند باقیمانده های دهیدره شده (کم آب) و لانتیئونین هستند. در سالهای اخیر این گروه از باکتریوسین ها، به علت موفقیت یکی از مشخصه ها ی خوب لنتی بیوتیک ها، یعنی نایسین، به عنوان نگهدارنده مواد غذایی، توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. لانتی بیوتیک های متعدد دیگری نیز شناسایی شده اند و می توان آنها را به دو گروه، براساس ساختار آنها، بصورت نوع A و نوع B، تقسیم کرد. تا به امروز، بسیاری از این لانتی بیوتیک ها، دستخوش تغییرات خصوصیاتی گسترده ای شده اند که منجر به درک بهتر سطح ساختاری و مکانیکی انها شده است. این بررسی، برخی از پیشرفت های اخیر در زمینه ی بیوشیمی، ژنتیک و مکانیسم عمل این پپتیدها را تشریح کرده است.