عنوان فارسی مقاله: |
آماده سازی نانو کپسول های سولفات آهنی لیپوزومی توسط متد تبخیر مرحله معکوس و تحلیل ساختار نانو کپسول ها برای کاربرد در غذا و صنایع دارویی |
عنوان انگلیسی مقاله: |
Preparation of liposomal ferrous sulfate nanocapsules by Reverse-Phase Evaporation Method and nanocapsules structure analysis to apply in the food and medicinal industries |
چکیده
اهن یک فلز حیاتی برای انجام فعالیت های ضروری بدن است.اما واکنش این فلز با مواد یا داروهای دیگر می تواند مانع جذب موثر اهن در بدن شود.یکی از بهترین راه ها برای دستیابی به جذب بالای اهن تلفیق اطلاعات است.این متد واکنش های اهن را به حد اقل می رساند و جذب ان را به بالاترین مقدار افزایش می دهد.در پژوهشی برای دستیابی به این هدف لیپوزوم به عنوان پوشش نانو ذرات استفاده شد که بدلیل ساختار فسفولیپید دو لایه ای و شباهت ان با پوسته سلول،سمیت طبیعی کم،زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری بود. و پلی اتیلن گلیکول 2000 (PEG 2000) بسته به ثبات افزایشی ساختار نانو کپسول ها.همچنین سولفات اهن به عنوان هسته نانو ذرات انتخاب شد که به دلیل افزایش در میزان جذب در مقایسه با مواد اهنی دیگر و حل پذیری مناسب در اب و سیستم گوارشی بود.سپس نانو کپسول ها توسط متد تبخیر مرحله معکوس اماده شدند و با سانتریفیوژ خنک شده از هم تفکیک گردیدند.( 30 دقیقه 4 درجه سانتی گراد 14000rpm) و در پایان بصورت منجمد با دستگاه های خالی از هوای Edwards خشک شدند.(20- درجه سانتی گراد).ثبات ساختار فیزیکی،قطر و ریخت شناسی نانو کپسول ها به ترتیب توسط زتا-سایزر و ذره بین پویش الکترون (SEM) مورد ازمایش قرار گرفتند.نتایج حاکی از ان بودند که تمام نانو کپسول های ترکیبی بازده تبخیر کروی دارند (EE) و بارگذاری ها به ترتیب 75.55 و 7.98 درصد بدست امدند. در نتیجه هسته نانو کپسول دارای بیشترین میزان ثبات فیزیکی و دوام ساختاری بود تا بتواند دارو را در بخش خاصی از بدن ازاد کند.همچنین این محصول ترکیبی می تواند مشکلات حسی را حل کند که ناشی از اهن در بسیاری از صنایع مخصوصا صنایع غذایی و دارویی هستند.