عنوان فارسی مقاله:

بررسی ترکیبات گیاهان دارویی مختلف در رژیم غذایی جوجه‌های گوشتی

عنوان انگلیسی مقاله:

Evaluation of different medicinal plants blends in diets for broiler chickens



نمونه متن ترجمه

در این تحقیق تأثیرات 5 ترکیب ازگیاهان دارویی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، و ایمنی هومورال(خلطی) و لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی مورد مطالعه قرار گرفتند. شش شیوه‌ی رژیم غذایی به یک مجموعه جوجه‌ خروس گوشتی 304 روزه با نژاد راس 308، اختصاص داده شد؛ شامل: رژیم غذایی پایه بدون مکمل به عنوان گروه کنترل (C) ، رژیم غذایی پایه به اضافه 10 گرم / کیلوگرم مخلوط گیاهی شامل؛ سیر، دارچین، آویشن، رزماری و رازیانه (B)، آویشن، زیره سیاه، زنیان(G)، یونجه، سنا، گل ذرت و  افسنطین (D) یونجه، ریشه شیرین بیان، باباآدم، دارچین (F)، کلپوره، تره تیزک آبی، افسنطین و اکیناسه پورپورا (E). در این آزمایش، وزن بدن درحالت زنده (LBW)، وزن متوسط روزانه  (ADG)، مصرف خوراک روزانه (DFI)،  ضریب تبدیل غذایی (FCR)، خصوصیات لاشه ، غلظت برخی از متابولیت‌های سرم،  خواص ایمونولوژیک مانند تیتر آنتی‌بادی در برابر ویروس بیماری نیوکاسل و همچنین وزن نسبی  غده بورس و طحال پرندگان مورد مطالعه قرار گرفتند. افزودن ترکیب D به رژیم غذایی منجر به افزایش نسبی وزن بدن درحالت زنده (LBW) گردید، در حالی که افزودن ترکیب E، وزن بدن پرندگان را درحالت زنده (LBW)، در مقایسه با گروه شاهد در سن 21 و 42 روزگی (P <0.05)کاهش داد. کاهش عمده وزن متوسط روزانه (ADG) دردوره‌های 1تا21  و 1تا42 روزگی و ضریب تبدیل غذایی بالاتر در دوره پرورش 1تا42 روزگی نیز در زمان افزودن ترکیب E به رژیم غذایی جوجه‌های مورد تیمار ثبت شد (P <  0.05).  مصرف خوراک روزانه پرندگان (DFI)، تحت‌تأثیر رژیم‌های غذایی آزمایش نبود. محتویات کلسترول بیشتر سرم در گروه‌هایB ، F و G در  33روز‌گی و محتویات کم  TG و VLDL در سن 21روزگی تغییرات قابل توجهی در اندازه‌گیری متابولیت‌های سرم بودند (P <0.05).  در بین همه گروه‌ها، افزودن 10 گرم / کیلوگرم ترکیب F به رژیم غذایی جوجه‌های گوشتی  منجر به بیشترین پایداری در تیتر آنتی‌بادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل (P <0.05) است.  بازده کمتر لاشه بواسطه‌ی مدیریت ترکیب E در رژیم غذایی جوجه‌های گوشتی نسبت به پرندگان تحت تیمار گروه کنترل و D (P <0.05) می‌باشد.  مکمل گیاهان دارویی مورد استفاده در این مطالعه افزایش چشمگیری در عملکرد جوجه‌های گوشتی ایجاد نکردند، با این حال، برخی از پیشرفت‌ها در خواص ایمونولوژیک و پارامترهای مرتبط با سرم رخ داده است. در نتیجه، ترکیب D که  شامل یونجه، سنا، ذرت، گل و افسنطین ممکن است یک گزینه‌ی مناسب برای برآوردن نیاز صنعت طیور که در جستجوی تقویت‌کننده‌های سالم و کارآمد رشد است، باشد.