عنوان فارسی مقاله: |
از ساختار لکتین تا گلیکومیک های کاربردی: اصول رمزنگاری شکر |
عنوان انگلیسی مقاله: |
From lectin structure to functional glycomics: principles of the sugar code |
اصول رمز گذاری قند : لکتین ها، پروتئین های پیوندی کربوهیدرات می باشند که در لیگاندهای خود فعالیت آنزیمی نداشته و متمایز از آنتی بادی ها بوده و بدون پروتئین های انتقالی / حسگر مونو و الیگوساکارید می باشند. ظهور بینش هایی در رابطه با ابعاد عملکرد لکتین پیوند شده با گلیکان سلولی نشان می دهد که نقش مهمی در شکل گیری "رمزگذاری قند" دارد . به طور مناسب، بیش از یک دو جین لایه و یک طیف وسیعی از ساختار محل پیوند، از کانال های کم عمق تا کیسه های عمیق، ظرفیت پیوندی قند را افزایش داده اند. سؤال اصلی این است که چگونه می توان تخصصی شدن هدف دقیق لکتین های درونی را برای گلیکان های سلولی خاص، توضیح داد. در این رابطه، نخست قاعده تنظیم به شکل سیستماتیک، به شش سطح تشریح می شود. از نظر آزمایشی، ترکیب استراتژیک قندها برای کنترل جنبه های مجزای فعل و انفعالات لکتین – گلیکان، چشم اندازی نوید بخش برای پاسخ به این سوال ، ارائه می کند.