عنوان فارسی مقاله: |
مدیریت دانش از طریق استراتژی تکنولوژی: مفاهیم رقابت |
عنوان انگلیسی مقاله: |
Knowledge management through technology strategy: implications for competitiveness |
چکیده
هدف- هدف این مقاله ایجاد استراتژی تکنولوژی بر پایه ی دانش بر اساس سه جنبه است: وضعیت فناوری بلادرنگ ، سازگاری فرآیند و آزمایش، و منبع یابی تکنولوژی مشترک ؛ دیگر هدف این مقاله تحقیق در مورد ارتباط این موارد با رقابت کارخانه است (هزینه، کیفیت، تحویل، انعطاف پذیری و نوآوری).
طرح، روش، رویکرد- روابط مفروض از سه دیدگاه مورد بررسی قرار گرفت :دیدگاه تاثیر مستقیم، دیدگاه همسویی مشترک، و دیدگاه واسطه _ در این بررسی از مدل تساوی ساختاری همراه با مجموعه داده های بین المللی استفاده شد.
نتایج- نتایج نشان می دهند با اینکه سه جنبه ی استراتژی تکنولوژی بر پایه ی دانش به تنهایی با رقابت کارخانه مرتبط نیستند (دیدگاه تاثیر مستقیم) اما همسویی مشترک آنها به شدت بر رقابت کارخانه موثر است (دیدگاه همسویی مشترک). بعلاوه این همسویی مشترک بستری را فراهم می کند که پیشنهادات کارمندان و پاسخگویی می تواند حس شرایط جدید را ایجاد کرده و باعث رقابت برتر شود (دیدگاه واسطه).
مفاهیم عملی- بسیاری شرکت ها برخی جنبه های استراتژی تکنولوژی بر پایه ی دانش را اعمال می کنند اما توجهی به بقیه ی موارد ندارند. بر اساس نتایج تحقیق فوق چنین رویکردی در بازار جهانی دستاورد اندکی با خود به همراه دارد. همچنین نشان داده شده است که سه جنبه ی استراتژی تکنولوژی بر پایه ی دانش چنانچه در کنار یکدیگر بکار بسته شوند بر رقابت کارخانه تاثیر بسزایی دارند. بعلاوه پیشنهادات کارمندان جهت بهبود شرایط به استراتژی تکنولوژی بر پایه ی دانش تحقق می بخشد. بنابراین مدیران باید نسبت به استراتژی تکنولوژی رویکردی جامع داشته باشند که هر سه جنبه را در نظر گرفته و از کارمندان خود در پیشرفت و بهبود تکنولوژی استفاده کنند.
ارزش و اصالت- پیشینه ی تحقیق به اتخاذ رویکرد فعال در تکنولوژی، سازگار کردن فرآیند و آزمایش و همسویی مشترک کسب مزیت رقابتی تاکید دارد. اما اطلاعات اندکی در مورد وابستگی متقابل و تاثیر آنها در رقابت کارخانه ها در دست است. این تحقیق در نظر دارد که چنین کمبودی را جبران کند.